APK Breeze

Half jaarlijks apk. Zadelcheck, tandarts en Dry Needling behandeling.

Net als dat het voor apparaten van belang is, is onderhoud hèt behoud van je paard. Controleren of het zadel nog goed ligt en er geen scherpe randen op het gebit zitten of andere mankementen.

Daarnaast vind ik het fijn in kaart te brengen hoe ze zich ontwikkelen. Zijn er spiergroepen die zich beter ontwikkelen of voel ik hypertonie (spierspanning). Mijn Breeze (24) liet de laatste tijd meer ongemak tijdens het rijden blijken. Nodig tijd hem in kaart te brengen!

Bij het afvoelen liet Breeze zien ongemakkelijker te zijn op zijn rechterzijde. Met name onderhals, lange rugspieren t.h.v. zadel en zijn billen waren gevoeliger dan anders. Ik ben daardoor aan de linkerzijde begonnen om al een reffered release te krijgen naar de andere zijde.

Wat opviel was zijn pectorale borstspier minimaal voelbaar was. Daarentegen hebben zijn schouder pro- en retractie spiergroepen enorm moeten werken en was daar veel spanning.

Aan de andere rechterzijde bleek zich een probleem te bevinden in de kapspieren, waardoor Breeze zijn onderhals heeft ingezet om zijn hoofd te dragen. Enorme harde plekken en zeer gevoelig. Op het filmfragment mooi te zien hoe hij wegzakt als die spieren tot ontspanning komen.

Zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is om je paard te monitoren en te laten controleren.

You May Also Like

Leave a Reply