Lieve berichten

Vanmorgen ontving ik onderstaand bericht van Louise.

We kennen elkaar van de instructeursopleiding van de Human & Horse academy. Waar destijds mijn mening al eens werd gevraagd over Bart zijn platte gevoelige voeten. Bart liep erg gevoelig en af en aan onzuiver. Louise beet zich vast in deze nieuwe informatie over hoefverzorging en voeding. Ze zette zelf een stap terug voor de gezondheid van haar ‘Bart’.

Een half jaar geleden troffen we elkaar heel toevallig weer. Prachtige voeten! Maar ze leken allerminst happy. Er wordt haar genoemd genoegen te nemen met Bart zijn lichaam en leeftijd. Sharon, er klopt gewoon iets niet!

Ik mag Bart zijn lijf af voelen en meteen heb ik (beet) een flinke reactie op de M. Brachiocephalicus (onderhals). Als ik verder voel reageert zijn gehele schoft en schouderbespiering. Louise is geschrokken als Bart mij flink waarschuwt om niet aan zijn bekkenregio te voelen.

Maar het is zo logisch. Neem alleen al de compensatie die nodig is om het gewicht te verdelen over pijnlijke voeten. Hij heeft zich er een houding in aangenomen, waarmee verder wordt getraind. Alleen door terug te gaan naar het begin, zal er vooruitgang worden geboekt.

En zo zet Louise zichzelf wederom opzij om haar geliefde Bart de zorg te geven die ik voorstel. We vinden een Dry Needling therapeut bij haar in de buurt, en ik volg op de voet. Veel vrije beweging en even helemaal terug bij af. En bij af zijn ze als ze me een video stuurt waarin Bart enorm slecht beweegt. Dan heeft ze goed geprikt!

Nu is het taak om Bart te begeleiden in het ontspannen van de spieren die over gecompenseerd zijn en die ik niet aangespannen wil zien. En daarnaast de spieren die ik wel aangespannen wil zien te leren bereiken. En daar begint de magie..

Vanwege de afstand kan ik Louise niet in de bak begeleiden en moet alles via de telefoon. Ik kreeg wekelijks beeldmateriaal, waarna ik feedback gaf in houding en positie. Doormiddel van de vlag vergroten we Louise haar energie. Bart is een grote en sterke Kwpn ruin die niet snel onder de indruk is.

En wat ben ik dan trots dat ik onderstaande beelden vandaag krijg te zien. Het zelfdragende vermogen en houding, maar bovenal zie ik haar weer genieten van haar Bart. Hij doet het echt super, zo blij mee stuurt ze mij. Beter kan toch mijn 2024 niet beginnen.

You May Also Like

Leave a Reply